Svijet

Filipini: Najmanje 6 mrtvih, a 60 povrijeđenih od zemljotresa

Najmanje šest osoba je poginulo, a desetine je povrijeđeno nakon dva zemljotresa na Filipinima.

Zemljotres - Ilustracija/Nezavisne.com

Zemljotresi jačine 5,4 i 5,9 stepeni po Richteru su rano jutros potresli provinciju Batanes, arhipelag na sjeveru Filipina.

Gradonačelnik Raul de Sagon je rekao da je povrijeđeno oko 60 osoba, a mnogi su bili u svojim domovima u vrijeme potresa. Opasnosti od cunamija nema.

– Vidjeli smo kako se kuće tresu, neki zidovi su se srušili i pali na ljude. Nekoliko osoba je poginulo u snu – izjavio je policijski zvaničnik Uzi Villa za AFP, prenosi “Hayat“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh