Svijet

Nesreća u južnokorejskom noćnom klubu: Poginulo dvoje ljudi, sportisti povrijeđeni

U južnom gradu Gwangjuu gdje se održava Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, došlo je do nesreće u noćnom klubu, javlja lokalna vatrogasna služba.

No image - Haber.ba

Poginulo je dvoje ljudi i više od 17 ih je ozlijeđeno nakon što se urušio balkon unutar kluba u kojem je bilo gotovo 400 ljudi, prenosi “Index“.

Poginuli nisu bili takmičari na SP-u

Među ozlijeđenima su i neki od sportaša, a navodi se kako se radi o članovima reprezentacija Australije, Novog Zelanda i SAD-a.

Dvoje Južnokorejaca u kritičnom stanju prevezeno je u bolnicu, ali su u međuvremenu podlegli ozljedama. Doznaje se kako nisu bili natjecatelji na Svjetskom prvenstvu.

“Plesali smo i samo smo odjednom propali nakon čega su svi počeli bježati iz kluba”, rekao je kapetan novozelandske vaterpolske reprezentacije Matt Small.

“Ovo je strašna tragedija”, rekao je Christopher Ramsey, čelnik američkog vaterpolskog saveza.

Organizatori SP-a izdali su priopćenje u kojemu su naveli kako se većina sportaša koja je bila u noćnom klubu sigurno vratila u sportsko selo, a jedna američka vaterpolska reprezentativka zadržana je na liječenju zbog slomljene noge.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh