Svijet

Ponovo na snazi smrtna kazna na saveznom nivou SAD

Američko Ministarstvo pravosuđa objavilo je danas da ponovo poslije dvije decenije uvodi smrtnu kaznu i odmah su zakazana pogubljenja pet osuđenih na najstrožu kaznu.

Smrtna kazna - Ilustracija / Srpskainfo.com

Kongres je ubrzanom procedurom odobrio smrtnu kaznu kroz Zakon koji su usvojili poslanici u oba Doma Kongresa a potpisao je predsjednik Donald Trump – navodi se u saopštenju američkog ministra pravde Williama Barra.

U saopštenju se ističe da Ministarstvo pravde podržava vladavinu prava i da “duguju žrtvama i njihovim porodicama sprovođenje kazne koje izrekao pravosudni sistem“.

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je povećanje upotrebe smrtne kazne za krijumčare droge i serijske ubice.

Ministarstvo pravde ističe da su zakazana pogubljenja pet osuđenika kojima je najstroža kazna izrečena zbog užasnih ubistava i se*sualnih zločina, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh