Svijet

Nekoliko desetina migranata nestalo, strahuje se da su se utopili

Libijska obalna straža saopštila je da su deseci migranata koji su se otisnuli na put ka Evropi nestali i strahuje se da su se utopili kada su se njihovi gumeni čamci prevrnuli u Mediteranskom moru.

Migranti - Ilustracija / Vijesti.ba

Portparol obalne straže Ayoub Gassim kazao je da su njeni pripadnici spasili oko 125 migranata u četvrtak. UN-ov agencija za izbjeglice UNHCR saopštila je kako je moguće da je 150 ljudi nestalo u moru, prenosi “Fena”.

Libija je postala vodeća tranizitna zemlja za migrante i izbjeglice koje bježe u Evropu nakon ustanka u kome je svrgnut i ubijen dugogodišnji čelnik Moammar Gadhafi u 2011. Trgovci ljudima i oružane grupe iskoristili su haos u zemlji koji je nastao nakon njegovog svrgavanja, prenposi “Associated Press”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh