Svijet

Njemačka: Vrtići izbacuju svinjetinu iz jelovnika zbog dvije muslimanke

Dva dječja vrtića uzburkala su strasti u Njemačkoj nakon najave da će iz jelovnika izbaciti svinjetinu zbog dviju djevojčica muslimanske vjeroispovijesti.

Vrtić - Blogspot

“Od 15. srpnja zbog poštovanja prema drugim vjerama, služit ćemo samo hranu koja ne uključuje svinjetinu”, riječi su iz obavijesti poslane roditeljima koje potpisuje ravnatelj dvaju dječjih vrtića u njemačkom gradu Leipzigu.

Spomenuti vrtići imaju 300 polaznika, a svinjetina bi se trebala maknuti s menija zbog dviju djevojčica u dobi od dvije i tri godine, prenosi Bild.

Međutim, s obzirom na to da je ovaj prijedlog podignuo velik interes javnosti, ravnatelj je odlučio donijeti konačnu odluku tek nakon što je prethodno raspravi s roditeljima na prvom roditeljskom sastanku u novoj pedagoškoj godini koji je planiran za kolovoz, piše Index.

Još jedna od promjena koje se najavljuju je ukidanje obilježavanja božićnih, uskrsnih i drugih kršćanskih blagdana, ali se za najvažnije muslimanske blagdane, ramazan i Bajram, planiraju ”tematski dani”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh