Svijet

Bolivija izdala upozorenje na “veliku hladnoću”

Bolivija je izdala upozorenje stanovništvu na “veliku hladnoću” u šest od svojih devet departmana gdje pada snijeg i puše ledeni vjetar, saopštila je Meteorološka služba.

No image - Haber.ba

Upozorenje na snijeg odnosi se na zapadni region, na visoki plato kod La Paza takođe na zapadu, Oruro na jugozapadu, Potosi na jugu, i istočni sektor Koriljere gdje je nadmorska visina iznad 4.000 metara, rekao je Danilo Pomijer, meteorolog, prenosi inofrmacioni portal Urgentebo, piše “N1“.

Odnosi se takođe na sve visoravni Kočamamba u centru i Čukiasaka na jugoistoku i Tarija na jugu, dodao je on. Upozorenje je na snazi do četvrtka ili petka kada se očekuje da će temperature porasti sa sadašnjih šest stepeni ispod nule koliko se tokom noći očekuje u La Pazu.

Zbog mnogo snijega privremeno je zatvoreno više glavnih puteva, kao što je put La Paz Oruro i Oruro Kočabamba, a škole ne rade u više regiona.

Zbog snijega i zaleđenih puteva bilo je i više saobraćajnih nesreća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh