Svijet

Donald Trump negirao hapšenje špijuna CIA

Američki predsjednik Donald Trump kategorično je negirao da je Iran uhapsio 17 osoba koje Teheran optužuje da su pripadnici Centralne obavještajne agencije (CIA), od kojih su neki osuđeni na smrt.

Donald Trump - Supportivecarematters.org

Izvještaj da je Iran zarobio špijune CIA potpuno je lažan. U tome nema nimalo istine. Samo nove laži i propaganda vjerskog režima – naveo je Trump u poruci objavljenoj na “Twitreru”.

Iran je u državnim medijima objavio hapšenja, navodeći da su špijuni hapšeni tokom 12 mjeseci, do marta ove godine.

Politički analitičari ističu da slične objave nisu neuobičajene u Iranu, ali da vrijeme objavljivanja izaziva zabrinutost da je Teheran zauzeo oštriji stav usljed tenzija sa zapadnim silama.

Washington je nešto ranije objavio da je američka mornarica oborila iranski dron, što je Teheran negirao.

Američki državni sekretar Mike Pompeo, takođe je izrazio sumnju u hapšenja u Iranu, navodeći da je “odranije poznato da iranski režim laže“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh