Svijet

Berlusconi plaća “propalitetu” odštetu od 40.000 eura

Italijanski sud u Kaljariju na Sardiniji presudio je da lider stranke Forca Italija i nekadašnji premijer Silvio Berluskoni mora da plati 40.000 evra odštete bivšem evroparlamentarcu Demokratske partije Renatu Soruu.

Silvio Berlusconi - Nezavisne.com

Ansa prenosi da je krajem protekle nedelje sudija Nikoleta Leone donela presudu da je Berluskoni oklevetao osnivača italijanske telekomunikacione kompanije “Tiskali” time što ga je nazivao “propalitetom” tokom predizborne kampanje 2009. kada je Soru bio u trci za drugi mandat na funkciji predsednika autonomnog regiona Sardinije, izvještava “Tanjug”.

Navodi se da takva Berluskonijeva definicija odnosila i na način na koji je Soru upravljao kompanijom i na njegovo političko delovanje i upravljanje ostrvom.

Berluskoni je te reči izgovorio u emisiji “Otvoreni studio” na televizijskom kanalu “Italija 1” njegove medijske kompanije “Medijaset”, nakon čega je Soru odlučio da ga tuži.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh