Svijet

Pušten iz zatvora jer je prestar da bi bio opasan, a on je ponovo ubio

Albert Flik, 77-godišnji ubica iz Mainea (SAD), koji je pušten iz zatvora u kojem je proveo 25 godina zbog ubistva i koji je pušten zbog toga što je ‘prestar da bi bio opasan’, ponovo je ubio.

Policija, mjesto uviđaja - Ilustracija/Mass.gov

Ubio je Kimberly Dobi (48) i to u identičnim okolnostima kao što je ubio svoju prvu žrtvu – naime, svoju suprugu ubio je pred očima njihove male kćerke. Bilo je to 1979, a suprugu je zbo nožem 14 puta, piše “Srpskainfo“.

Pušten je iz zatvora 2004, ali se vratio iza rešetaka 2010. nakon što je napao jednu ženu. Pušten je četiri godine kasnije, a sudija je tada rekao da je “prestar da bi bio opasan”.

Nažalost, prošle godine je ponovo ubio ženu, i to tako što ju je 11 puta izbo nožem. Prvo ju je uhodio nekoliko dana, a onda ju je ubio i to pred očima dvojice njenih sinova, koji imaju 11 godina.

Uhapšen je, a poroti je ove sedmice trebalo samo 40 minuta da ga osudi. Na suđenju je prikazan i video snimak nadzornih kamera na kojem se vidi ubistvo, koje se dogodilo 15. jula 2018. Dobi je s djecom sjedila na stepeništu, kada ju je Flik napao. Udario ju je najmanje 11 puta nožem, te joj probio srce i pluća. Umrla je od velikog gubitka krvi.

Flik je, kako je rekao, gajio osjećanja prema Dobi, pa je, kad je saznao da se seli iz grada, odlučio da je ubije kako je “niko drugi ne bi imao”. Dva dana prije ubistva kupio je dva noža, sačekao je da nema niko oko nje – osim djece – i napao ju je.

Ali, svjedok je naišao i uspio ga je savladati prije dolaska policije. Nažalost, naišao je tek nakon napada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh