Svijet

Iran: Da Amerikanci nisu oborili svoj dron?!

Zamjenik ministra vanjskih poslova Irana Abas Arakči je danas demantovao da je Iran izgubio dron u Ormuškom moreuzu, nakon što su Sjedinjene Američke Države saopštile da je brod američke mornarice “uništio” iranski dron.

No image - Haber.ba

“Nismo izgubili nikakvu bespilotnu letjelicu u Ormuškom moreuzu niti bilo gde drugdje. Brinem se da je brod Bokser oborio američki dron greškom”, napisao je Arakči na svom Twitter profilu.

Predsjednik SAD, Donald Trump, izjavio je u četvrtak da je dron letio na oko 1.000 metara od USS Boksera, i da je ignorisao višestruke pozive da se povuče.

Trump je izjavio da je u pitanju još jedna neprijateljska akcija Irana, pozivajući druge zemlje da osude, kako je naveo, iranske pokušaje da naruši slobodu plovidbe i globalne trgovine u strateškim morskim putevima Persijskog zaliva, prenosi “Tanjug”.

Do incidenta sa dronom došlo je nakon vijesti da je Iran uzvratio SAD, i takođe zaplijenio jedan naftni tanker.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh