Svijet

Tragedija u Njemačkoj: Ljubavnik ubio drugog ljubavnika, žene koja je udata za trećeg muškarca

U njemačkom gradu Laufu nedaleko Ninberga ubijen je 27-godišnji Hrvat Kristijan.

preljuba- novizivot

Policijska istraga je pokazala da je Kristijana ubio njemački državljanin, 31-godišnji, Mihael M. (Michael) koji ga je prvo izbo nožem, pa potom udarao nepoznatim predmetom, prenosi “Avaz“.

Kako tamošnji mediji pišu, obojica su bili zaljubljeni u istu ženu, Sarah D. (32) koja je bila udata za trećeg muškarca.

Naime, Kristijan se u noći sa subote na nedjelju sastao s Mihaelom i tada su se posvađali. Pretpostavlja se da ga je Mihael, tokom svađe u automobilu, više puta izbo, a potom dokrajčio udarcima u glavu.

Kako bi prikrio ubistvo, Kristijanovo mrtvo tijelo odvezao je u šumu i sakrio ga. Potom su on, a vjerojatno i njegova supruga Stefani, pokušali oprati krv i ukloniti druge tragove iz vozila.

Inače, Mihael, je nakon ranijeg razlaza, proteklih nekoliko mjeseci ponovo počeo živjeti u bračnoj zajednici sa svojom suprugom Stefanie (29) u Laufu.

Mrtvo tijelo su sutradan pronašli sakupljači gljiva te su odmah alarmirali policiju. Policija je kod njega pronašla i mobitel pa su tako brzo utvrdili i o kome je riječ. Njegova majka, s kojom je živio, kazala je kako ga nema od prethodne večeri te da je pri izlasku rekao kako će se brzo vratiti.

Analizirajući sadržaj Kristijanovog mobitela policajci su ušli u trag mogućim počiniocima ubistva. Mihael i Stefani su prvo negirali ikakvu vezu sa Kristijanom, međutim tokom ispitivanja davali su kontradiktorne odgovore.

Treba istaći i da su forenzičari u Mihaelovom autu pronašli tragove Kristijanove krvi.

Nakon hapšenja supružnika, Mihaelu je određen istražni zatvor, a njegova supruga je puštena da se brani sa slobode.

Prema pisanju njemačkih medija, Kristijan je bio oko pola godine u vezi s 32-godišnjom udatom ženom Sarah D. No, problem je očigledno nastao kada se u istu ženu zaljubio i Mihael.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh