Svijet

Angela Merkel ponovno sjedila tokom primanja strane delegacije

Njemačka kancelarka Angela Merkel je drugi put zaredom sjedila dok je primala strano izaslanstvo, nakon što je niz nastupa u javnosti tokom kojih se tresla već pokrenuo nagađanja o njezinom zdravstvenom stanju.

Angela Merkel - tportal.hr

Merkel i moldovska premijerka Maia Sandu ostale su sjediti tokom izvođenja državnih himni u Berlinu. Potom su ustale i prošle iza počasne garde njemačke vojske.

Merkel se prošli mjesec više puta tresla u javnim nastupima, a prošle je sedmice prvi put sjedila dok je primala dansku premijerku Mette Frederiksen.

Prvi put se tresla sredinom juna dok je primala ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija. Tad je rekla da je bila dehidrirana zbog veoma vrućeg dana, prenosi “Index“.

Liječnici ne žele špekulirati o zdravstvenom stanju kancelarke. U Njemačkoj se to smatra privatnom stvari, čak i kad je riječ o čelnicima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh