Svijet

Indija: Srušila se još jedna zgrada, stradalo najmanje 10 osoba

Najmanje deset ljudi poginulo je tokom urušavanja četvorospratne zgrade izgrađene prije skoro stotinu godina u indijskom gradu Mumbaju, saopštili su zvaničnici.

Indija - Screenshot/YouTube

Neimenovani zvaničnici kažu da je povrijeđeno najmanje osam ljudi, u drugoj ovakvoj nesreći u posljednjih deset dana u Mumbaju, koje su pogodile jake monsunske kiše, piše “Srna”.

U Mumbaju se tokom monsunskih kiša u posljednjih nekoliko godina srušilo još nekoliko starih i loše izgrađenih zgrada.

Portparol mumbajske vatrogasne sulužbe P. S. Rahangdejl rekao je da su uski i zauzeti putevi otežali prevoz opreme do mjesta nesreće.

On je potvrdio da je poginulo deset ljudi, a da je osmoro povrijeđenih prevezeno u dvije obližnje bolnice.

Zamjenik komesara policije u Mumbaju Mandžunat Sing potvrdio je broj poginulih i dodao da je u zgradi živjelo oko 15 porodica. Sing je dodao da je u toku operacija spasavanja i da su spasilačke službe usredsređene na pronalaženje preživjelih ispod ruševina.

Lokalna agencija “ANI” ranije je javila da se srušila zgrada u Mumbaju i da je u ruševinama zakopano oko 40 ljudi, ali da nema podataka o potencijalnim žrtvama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh