Svijet

Bio prijatelj Clintona i Trumpa: Uhapšen milijarder zbog trgovine ljudima

Američki milijarder i registrovani se*sualni napasnik Jeffrey Epstein (66) uhapšen je zbog optužbi za trgovinu ljudima radi pružanja se*sualnih usluga.

Jeffrey Epstein i Donald Trump - Twitter

Milijarder je pritvoren zbog djela počinjenih 2002. i 2005. godine, a uhapšen je u subotu na njujorškom aerodromu kada se vraćao iz Pariza, prenosi “NBC News”.

Epstein je već osuđen zbog se*sualnog zlostavljanja maloljetnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umjesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 mjeseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar se*sualnih napasnika.

Neimenovani policijski zvaničnik naveo je da se Epstein sumnjiči da je maloljetnim osobama platio za masažu, nakon čega ih je se*sualno iskorištavao.

Onda bi, kako je rekao zvaničnik, tražio od tih maloljetnih osoba da mu dovedu svoje prijatelje kojima bi, takođe, plaćao za se*sualne usluge. Neke milijarderove žrtve bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u New Yorku i na Floridi, navodi “Tanjug”.

Epstein je, kako prenosi agencija AP, bio prijatelj bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu, britanskom princu Andrewu i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Očekuje se da se pojavi pred sudijom u ponedeljak u New Yorku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh