Svijet

Velika eksplozija u šoping-centru na Floridi

U šoping-centru u gradu Plantation na jugu američke savezne države Floride došlo je do velike eksplozije, javlja “CNN”. Eksplozija je odjeknula oko podneva po lokalnom vremenu, javlja “NBC”.

Eksplozija na Floridi - Twitter

Policija i vatrogasci su na licu mjesta, a snimke i fotografije s društvenih mreža svjedoče da se radilo o itekako snažnoj eksploziji.

“Associated Press” navodi kako su ostaci građevinskog materijala letjeli i do 100 metara daleko.

Vatrogasci grada Plantationa na Twitteru su potvrdili da je u eksploziji povrijeđeno više osoba te pojasnili da se radilo o eksploziji plina.

Snimke s društvenih mreža prikazuju dolazak vatrogasaca na mjesto eksplozije. Velik dio kompleksa šoping-centra pretrpio je značajnu štetu. Prozori su razbijeni, a posvuda se mogu vidjeti ostaci građevinskog materijala, navodi “Index“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh