Svijet

Merkel: Reforma EU nije prepreka proširenju

Stav predsjednika Francuske Emmanuela Macrona da EU ne može da primi dodatne članice dok njeni upravljački mehanizmi ne postanu efikasniji ne mora da znači odlaganje prijema balkanskih zemlja u blok, rekla je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Angela Merkel - Screenshot / Youtube

Ona je obraćanju na samitu lidera EU i balkanskih zemalja rekla da je Macron u pravu kada je rekao na samitu u Briselu tokom prethodnog vikenda da upravljanje blokom treba pojednostaviti, piše “Srna”.

Merkel je dodala da je proces prijema balkanskih zemalja, koje žele da postanu članice, dovoljno dug i da ta dva cilja ne moraju da budu u suprotnosti.

“Dijelim stav predsjednika Macrona da radne mehanizme EU treba unaprijediti. Ne vidim to kao odustajanje od razgovora o prijemu u članstvo”, rekla je Merkel.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh