Svijet

Boeing daje 100 miliona dolara za porodice nastradalih u dvije avionske nesreće

Iz Boeinga, jedne od najvećih svjetskih kompanija za proizvodnju aviona i aeronautičke opreme, naveli su kako su osigurali 100 miliona dolara kako bi zbrinuli porodice žrtava koje su izgubile živote u dvije nesreće u kojima su učestvovali njihovi avioni “737 Max”.

Boeing 737 - Nezavisne.com

Kako javlja AP, ovom finansijskom injekcijom bit će zbrinute porodice nastradalih i to za nekoliko narednih godina, piše “Klix“.

Jedan dio novčanih sredstava bit će preusmjeren za socijalno zbrinjavanje i obrazovanje članova porodica, a ostatak za nanesenu duševnu bol.

Podsjećamo da je u dvije avionske nesreće za koje je, prema dosadašnjim rezultatima istraga, odgovoran softver Beoinga poginulo čak 346 ljudi. Također, ova kompanija se već susrela s nizom tužbi, a s pojedinim porodicama nastradalih se pokušala i “nagoditi”.

Važno je istaći da je Boeingov model 737 Max od marta ove godine povučen iz upotrebe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh