Svijet

Nije lako, ali isplati se doći do vrha: 3.922 stepenice koje vode do raja

Iako nije toliko visoka, Haiku je vrlo ekstremna i opasna planinarska staza, no pogled s vrha spektakularan je pa se mnogi svakodnevno uspinju ovim stepenicama…

Stairway to Heaven - Punkufer.dnevnik.hr

Jeste li ikad maštali popeti se stepenicama do neba? Postoje mjesta u svijetu gdje je to moguće…

Stairway to Heaven ili stepenice Haiku na Havajima vode do 755 metara visokog vrha planine Pu’ukeahiakahoe na otoku O’ahu. Iako nije toliko visoka, Haiku je vrlo ekstremna i opasna planinarska staza, no pogled s vrha spektakularan je, pa se mnogi svakodnevno uspinju ovim stepenicama želeći iskusiti raj uživo, piše “Punkufer“.

3922 stepenice postavljene su tokom 2. svjetskog rata, kao dio američke komunikacijske mreže, putem koje su komunicirali s brodovima u blizini. Kako su bile opasne za korištenje, 2003. potrošen je ogroman novac na njihov popravak, no znak zabrane prolaza nije uklonjen. To ipak ne spriječava ljude da se penju gore.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh