Svijet

Zahvaljujući bivšem premijeru Danske: Srebrenički cvijet i u Evropskom parlamentu

Jučer je u danskom gradu Vejle održana manifestacija “Sjećanje na žrtve genocida: Prijedor, Ahmići i Srebrenica“. Organizator manifestacije, kojoj je prisustvovao i Pol Rasmusen (Poul Rasmussen), bivši premijer Kraljevine Danske i prvi čovjek socijaldemokrata u Evropskom parlamentu, bila je Islamska zajednica Danske.

No image - Haber.ba

Kako kaže Sanjin Jakić, jedan od koordinatora u organizaciji ove manifestacije, Rasmusenov govor bio je izuzetno dirljiv.

– Odavno sam imao želju da bošnjačka zajednica u Danskoj napravi i osmisli jedan konceptualni event na kojem će ugostiti Pola Rasmusena, bivšeg premijer Kraljevine Danske i prvog covjek socijaldemokrata u Evropskom Parlamentu, jer takvi ljudi se odazivaju samo ukoliko im se dopada koncept. Jučer je ta želja postala stvarnost kada je džemat Vejle na manifestaciji ugostio gospodina Pola. Pomno je pratio izlaganje Amora Mašovića, te obraćanje Akifa Agića prije nego je i sam izašao na binu, kazao nam je Sanjin Jakić.

Tokom manifestacije, Rasmusenu je uručen i „srebreniki cvijet“.

Danska- Avaz- Printscreen.png1

– Od danas ste u mom srcu. Kada god budem ulazio u Evropski parlament, to će da bude sa cvijetom Srebrenice, kazao je Rasmusen, pokazajuci rukom na svoje srce.

Zanimljivo je i da je ovaj političar na manifestaciju došao javnim prevozom, vozom. I vratio se vozom, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh