Svijet

U padu aviona na Havajima poginulo svih 11 ljudi

Jedanaestero putnika i članova posade izgubilo je život u petak navečer kada se njihov avion srušio blizu aerodroma na Havajima, saopštile su vlasti, a mreža “CNN2 navodi da su letjeli prema mjestu odakle su trebali skakati padobranom.

Pad aviona na Havajima - Screenshot

Dvomotorni avion u kojem je bilo jedanaestero ljudi, srušio se nedugo nakon polijetanja s aerodroma Dillinghama, pri čemu niko nije preživio, saopštila je havajska saobraćajna agencija (HDOT).

Vatrogasna služba je izvijestila da se avion zapalio. “Još prikupljamo informacije o tome kamo su letjeli i šta se desilo”, rekao je vatrogasni brigadir Manuel Neves na novinarskoj konferenciji.

“CNN” je objavio da je avion prevozio sportske padobrance i da će Savezna agencija za zrakoplovstvo provesti istragu o nesreći.

HDOT je rekao da savezni inspektori nastavljaju istragu o uzrocima nesreće, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh