Svijet

Četiri osobe osumnjičene za obaranje malezijskog aviona

Četiri osobe, osumnjičene za obaranje malezijskog aviona MH17 u julu 2014. godine, suočiće se sa opstužbama za ubistvo na suđenju, koje je zakazano za mart 2020. godine u Holandiji, javlja Reuters pozivajući se na navode porodica žrtava.

Simulacija obaranja aviona - Tanjug.rs

Istražitelji su objavili imena četvoro osumnjičenih, od kojih je troje ruskih i jedan ukrajinski državljanin, pet godina nakon što je putnički avion raketom oboren iznad teritorije, koja je pod kontrolom proruskih snaga u Ukrajini.

Četvoro osumnjičenih smatra se odgovornim za transport raketnog sistema, koji je upotrebljen za obaranje aviona MH17, navodi “Tanjug”.

Istražitelji su poručili da će tražiti od Rusije da izruči osumnjičene, koji su locirani u toj zemlji, dok se vjeruje da se državljanin Ukrajine nalazi u Ukrajini.

Suđenje će početi 9. marta 2020. godine u Holandiji, dodaju istražitelji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh