Svijet

Merkelovoj pozlilo tokom dočeka Zelenskog

Njemačka kancelarka Angela Merkel izgledala je kao da joj nije dobro i tresla se dok je danas u Berlinu dočekivala ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Angela Merkel i Volodimir Zelenski - Tanjug.rs

Merkel je stajala pored Zelenskog na suncu dok je vojni bend svirao himne Njemačke i Ukrajine kada je počela da se trese.

Međutim, kako navodi AP, nakon intoniranja himni, Merkel je djelovala bolje, a potom je brzo prošla crvenim tepihom sa Zelenskim i ušla u zgradu u kojoj se nalazi njena kancelarija, prenosi “Blic“.

Prije ulaska je zastala da pozdravi vojni bend. Kancelarka je na konferenciji za novinare rekla da je dobro.

“Od tada sam popila bar tri čaše vode, koje su mi očigledno bile potrebne, i sada mi je veoma dobro”, rekla je Merkel.

Ona je, sat vremena nakon sastanka sa Zelenskim, rekla na zajedničkoj konferenciji za novinare da su razgovarali o bilateralnim pitanjima i mirovnom procesu u Minsku.

Njemačka kancelarka puni 65 godina narednog mjeseca, a nije poznato da ima ikakvih zdravstvenih problema.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh