Svijet

Tankeri napadnuti u Omanskom zaljevu, jedan je pogođen torpedom?

Dva tankera napadnuta su u Omanskom zaljevu, javlja “AFP”.

Napadnuti tanker - Twitter

Radi se o brodu Front Altair norveškog vlasnika Frontline koji plovi pod zastavom Marshallovih otoka, i o brodu Kokuka Courageous, pod najmom singapurske kompanije Bernhard Schulte Ship Management koji plovi pod zastavom Paname.

Kako prenosi “Reuters”, detalji napad nisu jasni, ali tajvanska kompanija CPC Corp, koja je unajmila norveški tanker Front Altair, “sumnja da je pogođen torpedom”. Tanker je napadnut nedaleko obale Ujedinjenih Arapskih Emirata. Informacija o napadu torpedom još uvijek nije potvrđena.

Front Altair, koji je prevozio 75 tisuća tona sirove nafte, još uvijek gori, saopštili su iz norveškog Frontlinea.Iako su iranski mediji izvijestili da je tanker potonuo, Frontline je demantovao ovaj navod.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh