Svijet

Braća umrla u razmaku od 12 minuta: Ubili ih vlastita majka i ujak

Dvojicu braće navodno su ubili njihova vlastita majka i ujak, a dječaci su umrli u razmaku od 12 minuta.

Ubijena braća - Vecernji.hr

Blake Barrass (14) i Tristan (13) pronađeni su mrtvi u svojoj kući u engleskom Sheffieldu, 24. maja. Motiv ovih stravičnih ubistava nije poznat. Detektivi su, piše britanski “Metro”, objavili kako zločin nije izvršen vatrenim oružjem.

Napravljena je obdukcija, međutim rezultati nisu bili predstavljeni na saslušanju, piše “Daily Mail”. Majka dječaka Sarah Barrass (34) osumnjičena je za ubistvo, a suđenje bi trebalo početi u novembru ove godine, piše “Večernji“.

Majka je optužena i za tri pokušaja ubistva nad drugom djecom. Ujak dječaka Brandon Machin (37) također je osumnjičen za ubistva te su oboje zadržani u pritvoru.

Dječaci su umrli u bolnici 24. majaa; Tristan u 9:14 ujutro, a Blake samo dvanaest minuta nakon njega. Jedan od dječaka, Tristan, široj je javnosti poznat nakon pojavljivanja u seriji BBC-ja ”Our School” 2017. godine. Tristan se pojavio s kosom obojenom u žuto kako bi pomogao prikupiti novac za prijatelja oboljelog od raka kostiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh