Svijet

Žena čiji je muž ubio njihovo petero djece u sudnici tražila da mu poštede život

Kada sam čula kroz što su prošla moja djeca, htjela sam ga rastrgati, istakla je u izlaganju

Avaz- Printscreen

Iako je ubio njihovo petero djece, žena šokirala izjavom: Zatražila od porote da mu poštede život
Majka petero djece koju je ubio njihov vlastiti otac zapanjila je u utorak sve prisutne u sudnici u Južnoj Karolini zatraživši od porote da mu poštedi život, javljaja “Avaz“.

– Nije prema mojoj djeci pokazao nikakvu milost, ali ona su ga voljela. Ako ovdje govorim u njihovo ime, onda to moram tako postaviti – rekla je Amber Kizer (Kyzer).

Ona se pojavila u sudnici na poziv odbrane kako bi svjedočila na suđenju svom bivšem suprugu i kako bi se utvrdilo je li smrtna kazna primjerena za njegova krivična djela.

Naime, porota je prošle sedmice Timotija Džonsa (Timothyja Jonesa) proglasila krivim za pet tačaka ubistva, a sada ti isti porotnici odlučuju hoće li mu dodijeliti smrtnu kaznu ili doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

– Kada sam čula kroz što su prošla moja djeca, htjela sam ga rastrgati. Da mogu, kao majka, sada bih mu razderala lice. To iz mene progovara mama medvjedica. No, nisam zagovornica smrtne kazne. Poštovat ću sve što porota odluči – dodala je Kizer.

Objasnila je kako ne želi da roditelji njenog bivšeg supruga pate kao ona jer zna kako je to kada izgubiš vlastito dijete.

Na sudu se saznalo kako Timoti potječe iz porodice koja je prošla nekoliko generacija zlostavljanja. Njegovu baku silovao je očuh te je s 12 godina rodila Timotijevog oca.

Majka mu je patila od šizofrenije i završila u bolnici za mentalno oboljele kada je on imao samo tri godine. Navela je svojim ljekarima kako ju je zlostavljao njen otac i kako ju je znao, u sklopu vudu rituala, zaključati u ormar i staviti pored nje mrtvu kokoš iz koje je curila krv.

Advokati su objasnili poroti kako je patio od mentalne bolesti i sloma živaca nakon razvoda. Smatrao je kako se njegov 6-godišnji sin zajedno s majkom urotio protiv njega pa ga je tokom ispada bijesa u avgustu 2014. godine ubio u njihovom domu.

Nekoliko sati kasnije odlučio je ubiti i ostalu djecu. Zadavio je rukama 8-godišnjeg sina Meraha i 7-godišnjeg Eliasa, a pojasom ugušio 2-godišnjeg Gabriela i jednogodišnju Abigail. Nije ih mogao zadaviti rukama jer su one bile prevelike za njihov mali vrat.

Timotij Džons- printscreen Avaz


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh