Fudbal

Pogba: Svi misle da je islam terorizam, ali je to prekrasna vjera

Nogometaš Mančester junajteda Pol Pogba (Paul) prošlog je mjeseca posjetio Meku za vrijeme ramazana i prihvatio islam kao vjeru.

No image - Haber.ba

U razgovoru za britanske medije rekao je kako je često sumnjao u sebe prije nego što je prešao na islam i postao mirniji,piše Avaz.

Francuz nije odrastao kao musliman, iako mu je majka bila muslimanka, nego je religiju odabrao nakon što je u namazu s nekoliko svojih prijatelja osjetio kako se osjeća bolje dok klanja.

Pogba je u intervjuu za “The Times” otkrio šta za njega znači biti musliman.

– Znači mi sve. Zbog toga sam zahvalan na svemu. Bila je to dobra promjena u mom životu. Svi vide samo terorizam, ali islam je prekrasan – rekao je Pogba.

Francuz je potom obrazložio zašto je donio takvu odluku.

– Svako svoje emocije može povezati s islamom. Postao sam musliman jer imam puno prijatelja koji također vjeruju. Jednom smo zajedno klanjali i osjetio sam nešto posebno. Od tog dana vjerujem – rekao je Pogba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh