Svijet

Zamalo sudar ruskog i američkog broda, objavljen snimak incidenta

Američka mornarica objavila je prvi video-snimak koji prikazuje blizak susret američkog i ruskog ratnog broda u Istočnokineskom moru.

Zamalo sudar ruskog i američkog broda - Screenshot

Obje strane okrivljuju jedna drugu za agresivno zaobilaženje, piše “Sputnjik“.

Američka mornarica je video objavila uz novu optužbu da je ruski razarač napravio nebezbjedan pristup.

Podsjetimo, američka krstarica “Čenselorsvil” presjekla je put ruskom vojnom brodu “Admiralu Vinogradovu” u Istočnokineskom moru, saopštila je ruska Pacifička flota.

Sjedinjene Američke Države planiraju da predaju Rusiji protestnu notu preko diplomatskih kanala povodom incidenta u kojem su učestvovali brodovi dvije zemlje, saopštio je vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šanahan.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh