Svijet

Objavljen prvi snimak Assangea iz zatvora: Mnogi iznenađeni kako izgleda

Agencija ‘Ruptly’ objavila je prvi video snimak osnivača WikiLeaksa Julian Assange iz stogo čuvanog zatvora Belmarsh u Londonu.

Julian Assange - National Review

Assange tamo služi kaznu od 50 sedmica zbog kršenja uslova kaucije, piše “Radio Sarajevo“.

Na snimku se vidi Assange koji je vidno mršaviji nego ranije, navodi “Russia today”.

Na snimku se vidi i mala ćelija sa knjigama i papirima rasprostretim po podu, ali “RT” ne tvrdi sa sigurnošću da je to soba Julian Assange.

Britanska policija uhapsila je Assangea 11. aprila u Londonu, nakon što mu je Ekvador ukinuo pravo na azil.

Britanske vlasti saopštile su da neće izručiti Assange Vašingtonu, ukoliko postoji mogućnost da on u SAD bude osuđen na smrtnu kaznu.

Ministarstvo pravde SAD saopštilo je da Assange može biti osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, zbog hakovanja računara.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh