Svijet

Uništena stambena zgrada: Više povrijeđenih nakon eksplozije u Švedskoj

U centru Linkopinga, grada na jugu Švedske, danas je odjeknula eksplozija u kojoj je, prema prvim informacijama, povrijeđeno više osoba.

Eksplozija u Švedskoj - aftonbladet.se

Portparolka bolnice u Linkopingu rekla je da joj nije poznat tačan broj povrijeđenih, ali da je više ljudi prevezeno u bolnicu, prenosi “Reuters”. Navodi se da se na mjestu eksplozije nalazi 20 ambulantnih vozila i da su jedinice za detoniranje na putu.

“Bila sam u kupatilu kada sam primjetila da se cijela kuća trese, podsjećalo je na grmljavinu”, rekla je Pontus Johanson, koja živi u bloku preko puta, navodi “Tanjug”.

Švedski radio izvještava da je velika eksplozija uništila prozore i balkone na petospratnici i oštetila više drugih zgrada.

“Bilo je haotično, na mjestu događaja nalazi se veliki broj policajaca”, rekla je Bodil Kutamar iz lokalnog zdravstvenog centra.

Eksplozija u Švedskoj – aftonbladet.se


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh