Svijet

Obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u više od 140 zemalja svijeta.

Smeće - Avaz.ba

Svjetski je dan zaštite okoliša, koji se svake godine obilježava u spomen na 5. juna 1972. kada je u Štokholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a, a ove godine obilježava se pod motom “Borba protiv onečišćenja zraka”.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u više od 140 zemalja svijeta radi poticanja građana na odgovorno ponašanje za očuvanje planete.

Cilj je potaknuti pojedince na promjenu ponašanja koja direktno utiče na očuvanje zraka te, u konačnici, zdravlje ljudi.

Zato se temom ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša želi potaknuti pojedince da manjim promjenama u svakodnevnici pridonesu poboljšanju kvalitete zraka, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh