Svijet

Pompeo čestitao Ramazanski bajram

U posebnoj objavi povodom velikog muslimanskog praznika, šef američke diplomatije istakao je da slavlje označava kraj ramazanskog posta.

No image - Haber.ba

Ispred Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država svim muslimanima želim poželjeti blagoslovljen ramazanski Bajram – poručio je državni sekretar Majkl Pompeo (Michael).

U posebnoj objavi povodom velikog muslimanskog praznika, šef američke diplomatije istakao je da slavlje označava kraj ramazanskog posta i da muslimani širom svijeta posebnim svečanostima obilježavaju taj čin.

On je kulminacija mjeseca posta, dijeljenja obroka s familijom i prijateljima, davanja priloga u humanitarne svrhe i fokusiranje na aktivnosti koje dovode do ličnog poboljšanja svakog pojedinca. Dok prisustvujete bajramskoj molitvi, dijelite pokolone i posjećujete domove prijatelja i porodice u ovoj posebnoj prigodi, mi vam šaljemo najbolje želje. Bajram mubarek! – naveo je Pompeo u objavi koju je emitirao Stejt department kasno sinoć po vašingtonskom vremenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh