Svijet

Ministar sigurnosti: “Britanska špijunska mreža došla do tačke pucanja”

Britanska špijunska mreža je pod tolikom pritiskom da je došla do tačke pucanja zbog serije novih smrtonosnih prijetnji, rekao je ministar bezbjednosti Ben Volas.

Volas je rekao da zbog islamskog ekstremizma, neonacističkog terorizma, organizovanog kriminala i ruske agresije svijet sada puno opasniji nego prije tri godine kada je on stupio na dužnost.

Otkrivajući da trenutno u toku više stotina aktivnih operacija, Volas je apelovao na državu da veća sredstva da službama bezbjednosti koje su pod pritiskom u borbi protiv rastućih prijetnji.

“Mi smo konstantno na udaru svih tipova neprijatelja, sofisticiranih sajber kriminalaca, šefova podzemlja, terorista i neprijateljski nastrojenih država. Oni koriste sve resurse na raspolaganju da napadnu naše vrijednosti i narod”, rekao je Volas u intervjuu za “Mejl on sandej”.

On je rekao da su desničarski teroristi kopirali džihadiste “Islamske države” i policija i službe bezbjednosti teško izlaze na kraj jer bande organizovanog kriminala koriste internet što otežava njihovo lociranje.

Volas je ukazao da posebno zabrinjava rast i jačanje organizovanog kriminala koji koriste pametne telefone i kodirane poruke.

“NJihova sposobnost da se bolje organizuju znači da mi moramo više da investiramo da bismo se suprotstavili”, rekao je on.

Volas ističe da su većina terorista koji kuju zavjeru protiv Britanije islamisti, pripadnici “Islamske države” i Al kaide,pišu Nezavisne

On je dodao da, takođe, raste opasnost od usamljenih pojedinaca koji sjede u svojoj spavaćoj sobi i smišljaju nove napade i načine kako da svoje viđenje svijeta nametnu drugima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh