Svijet

Mladić koji je političara pogodio jajetom donirao novac žrtvama napada

Australijski tinejdžer koji je u martu jajetom pogodio ekstremno desno orijentisanog australijskog senatora saopštio je da je donirao gotovo 100.000 australijskih dolara žrtvama pokolja u Christchurchu na Novom Zelandu.

Will Connolly - Screenshot/YouTube

Will Connolly, kojemu su mediji dali nadimak Egg Boy, u martu je u Melbourneu pogodio senatora Frasera Anninga pošto je političar za teroristički napad u Christchurchu u kojemu je ubijena 51 osoba, okrivio muslimansku imigraciju.

Anning je mladiću uzvratio s dva udaraca šakom u glavu.

Sedamnaestogodišnji Connolly jučer je rekao da je sav novac koji je prikupljen putem servisa GoFundMe donirao porodicama žrtava pokolja, navodi “Index“.

Svojom je gestom osvojio simpatije ljudi iz cijelog svijeta koji su odmah počeli prikupljati sredstva za plaćanje njegovih sudskih troškova. Međutim, policija je tinejdžera uhapsila, ali optužnica protiv njega nije podignuta.

Na Instagramu je napisao kako se nada da će novac donijeti bar neko olakšanje familijama i žrtvama terorističkog napada. Pojasnio je da nije morao plaćati bilo kakve sudske troškove jer je “prošao” samo sa službenim ukorom policije.

Žrtve terorističkog napada u Christchurchu imale su od tri do 77 godina. Počinilac pokolja je australijski ekstremista Brenton Tarrant kojega je novozelandski sud optužio za ubistva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh