Svijet

Ovako se policija u Njemačkoj obračunava s onima koji snimaju smrtonosne udese

Nakon saobraćajne nesreće na magistrali M-17 na kojoj je poginuo muškarac iz Banje Luke, objavljen je video snimak na Facebooku na kojem muškarac ismijava tragediju i posprdno se obraća poginulom vozaču.

Njemačka policija - Screenshot/Facebook

Snimak je izazvao zgražavanje javnosti. Mnogi su osudili beskrupulozno ponašanje snimatelja, te pozvali na njegovo kažnjavanje.

Jučer se na Facebook stranici njemačke televizijske kuće BR pojavio video snimak zabilježen u sličnim okolnostima.

Saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na autocesti A6 između Rotha i Nurnberga, ali razlika između Bosne i Hercegovine i Njemačke je, kao što ćete vidjeti, velika.

Video snimak prikazuje policiju kako djeluje odmah, na licu mjesta.

Nekoliko vozača je iz automobila snimilo i fotografisalo ishod saobraćajne nesreće, a onda su na scenu stupili policajci.

Uz kaznu od 128.5 eura, odnosno oko 250 KM, “ponudili” su prestupnicima da priđu i lično se uvjere u ishod saobraćajne nesreće, piše “Fokus“.

“Dođi da ti pokažem, želiš li vidjeti mrtvaca? Onog kojeg si fotografisao? Ne želiš? Pa zašto si onda fotografisao?”, upitao je policajac jednog od muškaraca kojeg je zaustavio.

Naravno, niko od njih nije pristao da to učini.

Pogledajte video snimak koji je pregledan više od 3,5 miliona puta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh