Svijet

Sjeverna Koreja nazvala Bidena “imbecilom i budalom niske inteligencije”

Sjeverna Koreja označila je danas bivšeg potpredsjednika SAD Joa Bidena kao “budalu niske inteligencije” i “imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića”, pošto je američki predsjednički kandidat nedavno nazvao sjevernokorejskog lidera Kim Jong Un-a tiraninom.

Joe Biden - Epictimes.com

Korejska centralna novinska agencija (KCNA) saopštila je da je Biden uvrijedio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio “ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati” protiv Sjeverne Koreje, prenosi “AP”.

Biden je tokom kampanje u Filadelfiji, u subotu optužio predsjednika Donalda Trumpa da se slaže s “diktatorima i tiranima” kao što su Kim i ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Ono što je on izgovorio samo je sofizam imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara”, prenijela je “KCNA”.

Agencija dodaje i da se ne isplati nadati se nečemu u njegovoj kandidaturi i da ga prati sumnja da je budala niskog koeficijenta inteligencije.

“Ipak, sebe hvali kao najpopularnijeg predsjedničkog kandidata. Ovo je dovoljno da se i mačka nasmije”, kaže se u izvještaju agencije, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh