Svijet

Trump upozorio Iran da ne prijeti SAD-u

Američki predsjednik Donald Trump poručio je Teheranu da ne prijeti Sjedinjenim Američkim Državama inače bi to mogao biti zvanični kraj Irana.

No image - Haber.ba

”Ako se Iran želi boriti, to će biti zvanični kraj Irana. Nikada više nemojte prijetiti Sjedinjenim Američkim Državama“, napisao je Trump na Twitteru, ali nije precizirao o kakvoj prijetnji je riječ.

U proteklih nekoliko sedmica porasle su tenzije između Washingtona i Teherana, a SAD su poslale jedinice na Bliski istok, ukazujući na neposrednu prijetnju iz Irana,prenosi N1

U četvrtak je New York Times citirao izvore obavještajne službe da je Iran nedavno u Zaljevu rasporedio vojna plovila naoružana raketnim bacačima čime je povećan strah zbog mogućeg konflikta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh