Svijet

Njemačka: Ubijeni u pansionu bili članovi sekte, smrt je za njih nešto posebno

Bernd F. pedesettrogodišnji muškarac, koji je sa još tri žene nađen mrtav u pansionu u njemačkom gradu Pasauu, pripadao je je grupi od četvorice muškaraca, koji su u posljednjih nekoliko godina iznamljivali prostor u industrijskoj oblasti grada Hahenburga (pokrajina Rajn-Palatinat), djelimično pod svojim imenom, a djelimično pod imenom registrovanog udruženja. To je bila neka vrsta baze i najvažnijeg sastajališta članova grupe.

Njemačka policija - Ilustracija/Bild.de

Njih četvorica i četiri žene, čija su tijela nađena u Pasauu i Vitingenu, činili su ‘jezgro’ organizacije nalik na sektu, saznaje njemački “Fokus”. Oni su organizovali kurseve mačevanja, tajlandskih borilačkih vještina, ali i izlete na vašare posvećene srednjovjekovnom životu. Jednu takvu manifestaciju posjetili su u Austriji neposredno prije nego su po povratku u Pasauu izvršili samoubistvo samostrijelom.

Smrt je igrala važnu ulogu u njihovom životu. Nosili su crnu odjeću, a mrtvačka glava je centralni element amblema borilačkog kluba, saznaje “Fokus”. Post na Fejsbuku otkriva da su klijenti kluba u Hahenburgu, pored mačevanja, učili vještinu izrade srednjovjekovne odjeće.

Učitelj, koji je predavao u školi, prvi je iz grupe od četiri muškarca koji je izvršio samoubistvo. Bilo je to prije tri godine.

Izvor blizak žrtvama tvrdi da je taj slučaj povezan sa novim smrtnim slučajevima. Roditelji 19-godišnje žrtve iz Vitingena optuživali su učitelja za se*sualno zlostavljanje njihove kćerke, a on ih je optužio za lažno optuživanje.

U razrješenju ovog misterioznog slučaja mogli bi da pomognu dvojica članova jezgra organizacije koji su još uvijek živi. Jedan od njih se navodno prije godinu dana povukao iz grupe, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh