Svijet

ŽIVOT NAKON BIJELE KUĆE: MALIA OBAMA JE PORASLA, A EVO KAKO IZGLEDAJU NJENI DANI NA HARVARDU

Bivši američki predsjednik Barack Obama, nakon što je istekao njegov mandat prvog čovjeka SAD, posvetio je svoj život radu na unaprijeđenju života građana SAD aktivno se baveći društvenim radom. Kroz svoju humanitarnu misiju, već mjesecima unazad, redovan je gost brojnih udruženja, škola, dječijih bolnica, sirotišta, kuhinja za beskućnike, kao i radionica koje pohađaju građani brojnih nacija koji svoj život žele zasnovati na tlu ove zemlje. Veliku podršku daje mu njegova porodica, posebno supruga Michelle, koja je za vijeme njegovog mandata zadivila milione građana ove zemlje svojim pristupom i odnosom ka njima.

No image - Haber.ba

Godine su prolazile, a njihova djeca su odrasla. Dok je njihova mlađa kćerka Sasha još uvijek pod roditeljskim nadzorom, starija kći, Malia, krenula je očevim stopama i započela svoje studije na prestižnom univerzitetu Harvard. Budući da je Maliji “skinut” zaštitni oklop, i da više nije kćerka američkog predsjednika već obična studentica poput drugih, Malia je ubrzo postala predmet interesovanja američkih medija, piše “Azra“.

Malija je u jednom od rijetkih razgovora za medije priznala da je svojevremeno osjećala veliku tjeskobu i teret uloge koju je obnašala. Biti kći američkog predsjednika za nju je bila velika čast ali i obaveza, posebno zbog činjenice da je konstantno bila pod svjetlom reflektora, kao i da nikada nije imala potpunu slobodu poput svojih vršnjaka.

Nakon što je započela studije, Malia se oslobodila, imala je više vremena za druženje i za nadoknadu svega što joj je ranije bilo zabranjenu. Ubrzo je upoznala nekoliko studenata koji se bave muzikom pa je tako postala sastavni dio grupe koja je svirala indi muziku.

Tajni Facebook nalog Malie Obama postao je tema interesovanja medija kada se saznalo da starija kći bivšeg američkog predsjednika pod lažnim imenom Maria Claire objavljuje rijetke fotografije koje su nastale za vrijeme dok je još živjela u Bijeloj kući. Pored fotografija nakojima pozira u društvu Meghan Markle i princa Harryja, Malia je na tajnom profilu objavila i niz porodičnih fotografija. Ono što je izazvalo skandal velikih razmjera bile su kritike koje je na istom nalogu Malia iznosila na račun aktuelnog predsjednika SAD, Donalda Trumpa. Ubrzo nakon što je “razotkrivena”, nalog je ugašen, a porodica Obama u prvi mah nije željela komentirati ovaj incident.

No, kako je ovaj skandal razotkrio mnogo toga, Malia je to htjela ili ne, postala omiljeni “komad mesa” tabloida u SAD koji su pratili svaki njen naredni potez. Iako je je najmanje zanimalo kako se Malia ponaša na časovima, te koliko obaveza ima kada je riječ o njenim studijama, tablodi su ubrzo došli do fotografija na kojima je Malia snimljena kako šeta sa rugby zvijezdom koledža, Roryjem Farquharsonom. U početku nije željela komentirati, da bi nakon još nekoliko snimaka ipak priznala da se nalazi u vezi sa atraktivnim plavušanom.

Michelle Obama je nakon niza “izleta” svoje kćerke pokušala razgovarati s njom i skrenuti joj pažnju da se prestane “nuditi” tabloidima koji su je vrebali na svakom korako. Međutim, Malia je bila isuviše željna života “običnog” studenta, pa je tokom jedne zabave snimljena u kupaćem kostimu dok je u ruci držala bocu šampanjca. Ove fotografije ubrzo su se proširile društvenim mrežama, nakon čega su brojni analitičari koji već godinama prate dešavanja u Bijeloj kući, istakli kako je Malia zapravo jedna obična djevojka željna života kakvim žive njeni vršnjaci, te da u njenim istupima ne vide ništa loše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh