Svijet

Borbeni avion F-16 zabio se u skladište u Kaliforniji

Borbeni avion F-16 srušio se u četvrtak u skladište koje se nalazi u neposrednoj blizini vojne baze March Air Reserve Base u Perrisu, u Kaliforniji, javlja “CNN”.

No image - Haber.ba

Pilot je iskočio iz aviona neposredno prije nesreće, rekao je kapetan Perry Covington.

“Odvezen je u bolnicu i utvrđeno je da nema ozbiljnijih povreda“, kazao je glasnogovornik baze Reggie Varner i dodao kako se vjerojatno radilo o hidrauličkom kvaru.

Mike Johnson, izvršni direktor kompanije See Water koja koristi skladište, potvrdio je da su svi zaposlenici skladišta na sigurnom i nepovrijeđeni.

“Hvala Bogu, svi su sigurni, živi i zdravi”, rekao je Johnson za “CNN”, prenosi “Index“.

“Moramo još utvrditi kolika je šteta na skladištu, ali u ovom trenutku naša glavna briga su zaposlenici i njihove porodice.”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh