Svijet

Vatra zahvatila 41.400 hektara zemlje

TASS javio da je za gašenje požara angažirano 3.400 ljudi

rusija-pozar-Avaz.ba

Požari su zahvatili teritorij površine 41.400 hektara širom Rusije, saopćila je ruska federalna služba za zaštitu šuma iz zraka, piše “Srna”.

U saopćenju se navodi da je u Rusiji tokom noći izbilo 46 požara, na površini od 41.438 hektara.

Iz ruske agencije ističu da je gašenje vatre uz toku. TASS je javio da je za gašenje požara angažirano 3.400 ljudi, a situaciju iz zraka nadgleda 68 aviona, koji pomažu u gašenju.

Ruska novinska agencija piše da je do sada ugašeno 125 šumskih požara, na teritoriju površine 8.900 hektara.

Na snazi je vanredno stanje u Kurganskoj oblasti, Zabajkalskoj pokrajini, Čeljabinskoj oblasti, te u dva okruga u Irkutskoj oblasti, jednom okrugu u Krasnojarskoj pokrajini i jednom okrugu u autonomnoj pokrajini Tuva.

Najveći požari zabilježeni su u Zabajkalskoj oblasti, gdje je vatra zahvatila 18.300 hektara zemlje, u Irkutskoj oblasti na 10.000 hektara, dok je požar u Kurganskoj oblasti zahvatio površinu od 6.700 hektara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh