Svijet

Argentinski zastupnik upucan pred Kongresom, njegov pomoćnik ubijen

ARGENTINSKI nacionalni kongresnik ustrijeljen je jutros ispred zgrade argentinskog Kongresa, a dužnosnik provincije La Rioja koji je bio s njim u društvu je ubijen.

argentinski kongersnik-upucan- Domagoj Cingula

Sastojci:
Dvojica nepoznatih počinitelja ustrijelili su kongresnika Radikalne stranke Hectora Olivaresa iz automobila, izjavila je argentinska policija, a prenosi Buenos Aires Times.

Njegov suradnik Marcelo Yadon, inače dužnosnik provincijskog ministarstva prometa, također je ustrijeljen.

Obojica su vozilom hitne pomoći prebačeni u bolnicu Ramos Mejia, no Yadon je podlegao ozljedama na putu do bolnice. Olivares je operiran, a njegovo stanje je zasad nepoznato, rekao je šef hitne pomoći Alberto Crescenti medijima.

Prema policijskom izvještaju, Olivares je ustrijeljen u nogu, a Yadon u trbuh. Policija ne vjeruje da je riječ o pokušaju oružane pljačke, budući da su se atentatori odmah odvezli s mjesta ubojstva.

Znakovito je da je Olivares u srijedu sudjelovao u parlamentarnoj raspravi o zakonu kojim bi se ograničio kriminal nogometnih huligana. Argentinske vlasti zasad ipak nisu utvrdile poveznicu između pokušaja atentata i rasprave u kojoj je sudjelovao, piše “Index.hr“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh