Svijet

Pjongjang: Lansiranje raketa “rutinsko i u samoodbrani”

Prošlosedmična “udarna vježba” kada su lansirane rakete i najmanje jedna balistička raketa kratkog dometa, a što je nadzirao sevjernokorejski lider Kim Jong-un, bilo je “rutinsko i u samoodbrani”, saopštilo je danas sjevernokorejsko ministarstvo spoljnih poslova.

Pjongjang - Mojahercegovina.com

Nedavna vježba koju je izvela naša vojska nije ništa drugo nego dio redovne vojne obuke i niti ima na meti bilo koga, niti je dovela do pogoršanja situacije u regionu“, naveo je portparol ministarstva, prenijela je agencija “Reuters”.

Vojna vježba izvedena je u subotu i bilo je prvo testiranje balističke rakete nakon što je Sjeverna Koreja lansirala interkontinentalnu balističku raketu u novembru 2017. godine, a događa se u vrijeme zastoja u razgovorima sa SAD i Južnom Korejom, podsjetila je britanska agencija, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh