Svijet

Na palubi jahte su čuli da nešto lupa, a kada su se popeli, put oko svijeta im se pretvorio u pakao i borbu za život

Pirati su upali na jahtu jedne novozelandske porodice i ubili oca, ali su majka i djeca uspjeli da prežive.

Porodica - Facebook

Novozelanđanin Alan Kalvervel (60) ubijen je dok je pokušao da brani svoju ženu i dvoje djece od kriminalaca koji su ih napali u blizini ostrva Morodub, popularog turističkog mjesta u sjeveroistočnom dijelu Paname u četvrtak.

Porodicu je probudila buka na krovu jahte i kada je Alan otišao da vidi o čemu se radi, pogođen je hicem i na mjestu ostao mrtav.

Njegova supruga Derin i kćerka Brajer (11) su napadnute i ranjene su mačetama, a sin Flin (11) nije povrijeđen.

Kako prenosi “Daily Mail”, njih troje su se spasili jer je Derin, prema riječima sestre njenog muža, uspjela da odbije napad pirata i da se sa djecom zaključa u donju kabinu.

Uprkos povredama od mačete, Derin je uspjela da pozove jednog prijatelja telefonom i on im je pomogao da se vrate na bezbjedno.

Ponosni smo na nju – rekla je Derin Hjuz, Alanova sestra.

Prema njenim riječima, Derin i Brajer su puštene iz bolnice gdje su im liječene rane.

Ona je rekla da je njen brat bio “posvećen i voljen otac, suprug, brat, sin, ujak i prijatelj svima“.

Porodica mu je bila sve. Ništa nije moglo da nas pripremi na ovaj napad koji je tragično uzeo Alanov život“, napisala je ona na “Fejsbuku”.

Porodica je kupila jahtu u SAD i dvije godine plovila oko svijeta.

Panama je trebalo da im bude posljednja destinacija prije povratka u Novi Zeland.

Dok tačni motivi iza napada tek treba da se potvrde, pirati su navodno ukrali jedan motor sa broda, kao i neke druge stvari. Od tada su uhapšena tri osumnjičena lica u vezi sa napadom a direktor Nacionalne granične službe Paname Erik Estrada potvrdio je da je istraga u toku, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh