Svijet

Najmanje 13 poginulih na aerodromu u Moskvi, avion pogodio grom pa se zapalio

Najmanje 13 putnika je poginulo, a više od 10 ih je povrijeđeno prilikom zapaljenja aviona koji je prisilno sletio na aerodrom u Moskvi, a očevici i dalje prenose informacije, video zapise i fotografije sa lica nesreće.

Policija - Ilustracija/BHRT

Avion je na pistu sletio jer se, navodno, zapalilo nešto unutar aviona te on više nije mogao letjeli. Do 19 sati je bila objavljena informacija kako je deset ljudi povrijeđeno, a kako je svih 78 putnika evakuisano iz aviona, prenosi “Klix“.

Nešto kasnije, “Russia Today” potvrdila je kako je jedna osoba poginula, a kako ih je četvero povrijeđeno. Broj preminulih porastao je na 13 samo nekoliko minuta kasnije, a jedan od članova posade kazao je kako je avion udario grom te je nakon toga došlo do otkazivanja komandi.

Aerodrom je od momenta nesreće bio zatvoren, ali se sada otvorila jedna pista te se saobraćaj polako nastavlja. Prema prenošenju stranih medija, avion je u potpunosti izgorio. Očevici tvrde kako su se vatrogasci teško borili s vatrom, te kako su plamenovi rasli nevjerovatnom brzinom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh