Svijet

Lopovi ukrali 124 točka za jedno veče

Bizarna vijest ove nedjelje dolazi iz SAD. Ekipa lopova opljačkala je jednog dilera Chevroleta i skinula točkove sa 31 automobila.

No image - Haber.ba

Pljačka se odigrala u američkoj saveznoj državi Luizijani, a ukupna vrijednost ukradenih točkova procjenjuje se na 120.000 dolara. Najčudnija stvar jeste vrijeme koje je bilo potrebno da se ova pljačka obavi, piše “Autorepublika“.

Naime, na osnovu snimaka sigurnosnih kamera policija Nju Orleansa saopštila je da se čitav proces završio za samo 40 minuta! Ovo govori da je u pitanju uigrana ekipa lopova, koja osim toga što koristi odgovarajući profesionalni alat, očito je znala i raspored vozila.

Američki mediji navode da su se slične pljačke već događale u državama Oklahoma i Teksas, te je moguće da su u pitanju povezani slučajevi. Oštećeni diler automobila odlučio je da i sam pomogne policije.

Vlasnik opljačkanog izložbeno-prodajnog salona, Met Bauers, ponudio je nagradu od 25.000 dolara za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja. Nagrada će biti isplaćena u dva dijela, polovina kada osumnjičeni budu uhapšeni, i polovina nakon što budu osuđeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh