Svijet

Zaručila se premijerka Novog Zelanda: Već imaju bebu koja se zove “Ljubav”

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern se zaručila za svog partnera, televizijskog voditelja Clarka Gayforda.

Jacinda-Clark-Screenshot-YouTube

Glavni sekretar za štampu, 38-godišnji Andrew Campbell, potvrdio je CNN-u da se par zaručio tokom uskršnjih praznika prošlog mjeseca. Nije bilo dodatnih detalja, rekao je on, piše “Radiosarajevo.ba“.

Par već ima bebu Neve Te Aroha Ardern Gayford, koja je rođena u junu 2018. “Aroha” je maorska riječ koja znači “ljubav”.

Ardern i Gayford su ušli u historiju kada su svoju tromjesečnu kćerku doveli u dvoranu Ujedinjenih naroda tokom mirovnog samita Nelsona Mandele u septembru.

“Volio bih da sam mogao uhvatiti zapanjen pogled japanske delegaciju u UN-u jučer koja je ušla u sobu za sastanke usred promjene pelena”, twittao je tada Gayford.

Ardernin partner je poznat na Novom Zelandu zbog svog rada na televizijskoj emisiji za ribolov i zbog rada na muzičkom TV kanalu usmjerenom na mlade.

U januaru, Ardern je za BBC rekla da, uprkos tome što je feministkinja, nije mogla zamisliti da traži od svog partnera Gayforda da se uda za njega.

Ardern je stekla reputaciju kao pionirka. Naime, prošle godine postala je prvi svjetski lider u gotovo 30 godina koja je imala dijete u uredu i postala je najmlađa premijerka Novog Zelanda u 150 godina.

Ona je također nedavno dobila pohvale za njeno rukovođenje nakon terorističkih napada u Christchurchu, koji su u martu ubili 51 osobu. Nakon pucnjave, Ardern je brzo uvela reforme zakona o oružju, nosila hidžab kako bi pokazala poštovanje prema muslimanskoj zajednici i javno rekla da nikada neće izgovoriti ime navodnog napadača.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh