Svijet

Povećan broj mrtvih u napadu na džamije na Novom Zelandu

Državljanin Turske koji je 15. marta ranjen u napadima na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu preminuo je danas, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, čime je broj poginulih povećan na 51.

No image - Haber.ba

Na žalost, preminuo je naš državljanin Zekerija Tujan koji je bio teže ranjen u mučkom napadu u Christchurchu“, napisao je Čavušoglu u poruci objavljenoj Twitteru, prenosi “Srna”.

Tujanov brat Jahja rekao je turskim medijima da je njegov brat bio u hirurškoj sali, ali da ljekari nisu mogli da ga spase.

Operisan je danas ali ljekari nisu mogli da zaustave krvarenje i on je preminuo. Bili smo sretni jer se do sada borio i mislili smo da će biti dobro“, naglasio je Jahja Tujan.

Australijanac Brenton Tarrant /28/ izvršio je napade na dvije džamije u Christchurchu 15. marta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh