Svijet

Srušio se kran na glavnu saobraćajnicu u Seattleu, četiri osobe poginule

Četiri osobe su poginule u subotu kada se kran na obližnjem gradilištu srušio i pao na vozila koja su bila na ulici, saopćile su lokalne vlasti u Seattleu.

nesreca-Seattle-The Seattle Times

Dvoje poginulih su bili građevinski radnici, a kran je također usmrtio i dvije osobe koje su se nalazile u automobilima, rekao je vatrogasac iz Seattlea Harold Scoggins na konferenciji za novinare, piše “Klix.ba“.

Žrtve su uključivale tri muškarca i jednu ženu, dodao je glasnogovornik lokalne vatrogasne službe Lance Garland. Također, tri osobe, uključujući i bebu od četiri mjeseca, odvezene su u bolnicu kako bi im se sanirale povrede i kako bi im se ukazala prva pomoć. Pri padu kran je prouzrokovao i veću materijalnu štetu na šest automobila.

“Bili smo svjedoci i nekih čuda, uključujući majku i njeno dijete koji su preživjeli iako je kran pao na vozilo u kojem su se nalazili”, rekla je gradonačelnica Jenny Durkan.

Pomoćnik šefa policije Seattlea Eric Greening rekao je da će se saobraćaj u Seattleu, gdje se dogodio kolaps, zatvoriti do nedjelje navečer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh