Svijet

Macron obećao poreske olakšice za radnike

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron obećao je poreske olakšice za radnike iz srednje klase.

Emmanuel Macron - BusinessInsider.com

U televizijskom obraćanju iz Jelisejske palate, Macron je također kazao da Francuska i Europa moraju mnogo efikasnije da se bore protiv ilegalnih migracija. Naglasio je da podržava “snažnu” Europu koja štiti svoje granice dok istovremeno odobrava azil nekim ljudima iz zemalja gdje su im životi ugroženi.

Objavio je i mjere za povećanje penzija, za pomoć samohranim roditeljima i olakšavanje propisa o referendumima kako bi ljudima bilo lakše da izraze nezadovoljstvo na drugi način osim protestima na ulici. Istakao je kako će također ukinuti određene poreze koje u ovom momentu moraju plaćati kompanije u Francuskoj.

Podsjetio je da Žuti prsluci i dalje nastavljaju s protestima iako, kako je kazao, treba uvesti javni red u zemlji kako bi mogla nesmetano funkcionisati.

“Zapitao sam se da li treba da zaustavimo sve što je urađeno u protekle dvije godine, da li smo na pogrešnom putu, ja vjerujem sasvim suprotno”, kazao je Macron,prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh