Svijet

Jacinda Ardern: “Novi Zeland nije primio izvještaj iz Šri Lanke o osvetničkim napadima”

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern izjavila je u srijedu da nije primila nikakvu zvaničnu obavijest od vlde Sri Lanke niti je vidjela bilo kakav obavještajni izvještaj koji potvrđuje tvrdnje ministra odbrane Sri Lanke da su napadi u toj zemlji za Uskrs odmazda za maskre u džamijama u Christchurchu prošlog mjeseca.

Jacinda Ardern - Buka

Ardern je izjavila novinarima u Aucklandu da je Sri Lanka u ranoj fazi svoje istrage i da Novi Zeland planira podržati vladu u Colombu kako bi joj pomogao u nastavku istrage. Kazala je da nije imala nikakvih direktnih kontakata s predstavnicima vlade Sri Lanke, iako su zvaničnici iz dvije zemlje u kontaktu, piše “Fena”.

Ministar odbrane Ruwan Wijewardene ranije je izjavio kako vlada ima dokaze da je napade u njegovoj zemlji izvela islamska fundmentalistička grupa u znak odmazde za napade na džamije u Christchurchu u kojima je ubijeno 50 ljudi, prenosi “Associted Press”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh